Leven in Oosterbeek in de jaren ’80

19,50 incl. BTW

In dit vijfde deel van ‘Leven in Oosterbeek in de jaren …’ beschrijft Kees Gerritsen een periode die u zich mogelijk herinnert dankzij gebeurtenissen als de val van de Berlijnse muur, de kernramp in Tsjernobyl en de Falklandoorlog

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

In dit vijfde deel van ‘Leven in Oosterbeek in de jaren …’ beschrijft Kees Gerritsen een periode die u zich mogelijk herinnert dankzij gebeurtenissen als de val van de Berlijnse muur, de kernramp in Tsjernobyl en de Falklandoorlog. In Nederland speelde de discussie over de plaatsing van kernraketten, de inhuldiging van Beatrix als koningin en de krakersrellen. Ook in Oosterbeek kon men de gevolgen zien van bovenstaande zaken, zoals demonstraties, acties rond het gemeentehuis en een politieman die dwars lag.

Naast veel aandacht voor verdwenen gebouwen en winkels, komt u in dit boekje onderwerpen tegen als: de opnamen van een televisieserie in het dorp, gemeentelijke politiek, kunst en cultuur en bijzondere verzamelingen. Wie was ‘Prikkelpoppie’? Wat gebeurde er allemaal in de Paulastichting? Welke ‘grote’ namen kregen het moeilijk? Ook de overvallen op het postkantoor en Albert Heijn, problemen in diverse straten en de ontwikkelingen in de grote sportverenigingen komen aan bod.

Kees Gerritsen (1950) groeide op in Oosterbeek, waar hij aan de Utrechtseweg 202 woonde, boven de meubelzaak van zijn (groot-)ouders. Hij werkte ruim 25 jaar voor de radio en televisie. Eerder verschenen bij uitgeverij Kontrast de delen:

Leven in Oosterbeek in de jaren ’20-’30

Leven in Oosterbeek in de jaren ’40-’45

Leven in Oosterbeek in de jaren ’45-’50

Leven in Oosterbeek in de jaren ’50-’60

Leven in Oosterbeek in de jaren ’70

Leven in Oosterbeek in de jaren ’80

Extra informatie

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 21 × 16 × 2 cm
Auteur

Verschenen

November 2015

ISBN

Pagina's

160

Extra info

Met circa 30 kleurenfoto's